» uit de kranten
Primeur voor Jetze van Dijk
door Peter van Mierlo

KAMPEN - Leroy Wijsman en Eyob Kaleiti zijn bij de jaarlijkse budokampioenschappen van Jetze van Dijk als clubkampioen uit de bus gekomen.
Wijsman toonde zich dit seizoen de beste van de afdeling judo. Eyob zette de karatetitel op zijn naam.
Jetze van Dijk, die al ruim veertig jaar in zijn sportschool de clubstrijd houdt, had een primeur. "We draaiden voor het eerst in blokken. Dat gaf meer spreiding. Voor het publiek was het ook overzichtelijker dan wanneer er zoveel judoka's - met ook nog eens veel familieleden- tegelijk binnen kwamen."
Voor de lunch kwamen de jongste sporters aan bod. In de middaguren werd gestreden in de leeftijdsgroepen vanaf tien jaar.
Dit jaar kende het toernooi andermaal zo'n honderd inschrijvingen. Van de laagste tot hoogste banders, van nog geen twintig kilo tot 73+: in elke categorie waren prijzen te verdienen. Voor het judotoernooi moest Van Dijk maar liefst zeventien klassen maken; voor karate zeven. "Alleen hadden we geen judo-seniorenklasse", vertelt Van Dijk. "Daar zijn de verschillen in leeftijd en gewicht zo groot dat er geen sprake is van een eerlijke strijd. Vandaar dat we de clubkampioenschappen beperkt houden tot 17 jaar."
In de judoklasse 14 jaar en ouder won Leroy Wijsman de titelstrijd door in de finale Joey van Dijk te kloppen. De vier scheidsrechters en twee juryleden kenden vervolgens Aron Abma de Stijlprijs toe. De kampioen van de klasse 10-11 jaar (tot 40 kg) bracht volgens het zestal het mooiste judo op de tatami.
De karatetitel bij de senioren werd een prooi voor Eyob Kaleiti. In de finale wist hij meer punten te scoren dan zijn opponent Zere Yohannes.
De Stijlprijs in deze discipline van de vechtsport kwam in handen van Thom Niewold.
Hoewel hij pas twee maanden actief is, wist hij in de finale met zoveel stijl Simon Oort te kloppen dat de jury niet om hem heen kon.
Overige kampioenen judo. 4-5 jaar: Bjorn Contermans, Dano van Mierlo. 6-7 jaar: Rowan Bruinsma, Jaywi Willems, Jomar Schilder, Joop de Boer. 7-8 jaar: Wouter Leusink. 8-9 jaar: Nien Nguyen, Richard Meuleman, Nicole Bastiaan, Thijs Spaargaren. 10-11 jaar: Wouter de Visser, Gijs Winters, Aron Abma, Jaap Spaargaren. 14 jaar- tot 60 kg: Kevin Bruggeman.

3 pupillen van Isala’96 in finale in Amsterdam

De 1K Runaway is het nieuwste atletiekprogramma van de Atletiekunie. De 1K Runaway is bedoeld voor iedereen tussen 8 en 13 jaar. Bij diverse loopevenementen door het hele land kun je je meten met leeftijdgenoten op een afstand van 1.000m.Tijdens de halve marathon van Zwolle hadden Marleen Stoel, Jessie Tybout en Richard Meuleman zich gekwalificeerd. De omstandigheden waren erg zwaar, Je moest rustig van start gaan met het drukkende weer. Het publiek in de binnenstad waren goede supporters.De finale van de 1K Runaway 2007 heeft plaats gevonden tijdens de NK Atletiek op 1 juli 2007 in het Olympisch Stadion te Amsterdam.Per categorie konden 20 deelnemers meedoen aan de finale op 1 juli. Deze 20 deelnemers werden gekozen op basis van de totale ranglijst in combinatie met de ranglijst van de regionale wedstrijd.De 3 pupillen van isala ’96 lieten zich van hun beste kant zien bij de categorie meisjes 10 en 11 werd Jessie 6e en Marleen 4e in de categorie jongens 8 werd Richard 3e. Een prestatie van formaat van alle 3 de atleten.
[ terug... ]Omhoog

Eigen domeinnaam
Asics

Pepsi

tijd voor sport

1krunaway

atletiek jouwpagina

buienradar

  • Buienradar.nl

uitslagen

  • Uitslagen.nl

Copyright 2002-2019